2017. július 21., péntek

Hrdina Čech: Ťažko uveriť, že po všetkých šanciach skončil zápas nula nula

"Bol to jeden z tých zápasov, keď som bol vždy v správny čas na správnom mieste a v ťažkých chvíľach som tímu pomohol. Ťažko uveriť, že po všetkých tých šanciach skončil zápas nula nula, "citovali Čecha oficiálne webové stránky Arsenalu.

Tridsaťtriročný český brankár bol v pondelkovej dohrávke tretieho kola anglickej ligy neprekonateľný. Predviedol niekoľko špičkových zákrokov a jeden zázračný. Hlavne vďaka nemu skončil zápas Arsenal - Liverpool 0: 0.

Najlepší moment si Čech schoval na záver prvého polčasu. Nabiehajúci útočník Christian Benteke dostal na stred brány prihrávku, ktorú sklzom minul obranca Gabriel Paulista.Len doklepnout. Práve toto je moment, kedy liverpoolsky kouč Rodgers už zdvihol ruky nad hlavu…

� �lenže Čech skočil po svojej ľavej ruke a strelu zázračne vyrazil na roh. Nevídaný zákrok, na ktorý sa môžete pozrieť v priloženom videu.

"V týchto chvíľach musíte čakať na správny moment, nesmiete ísť na zem okamžite. Keď lopta prešiel cez Gabriela, tak som vedel, že musím byť rýchly a taky že musím mať trochu šťastia, "vysvetľoval Čech.

Ten nepustil za svoj chrbát ani ďalšie pokusy Liverpoolu. Trebárs strelu Philippeho Coutinho končekmi prstov vytiahol na tyč.

Nepodarený zápas proti West Hamu, kedy česká reprezentačná jednotka dvakrát chybovala, je minulosťou.Teraz sa hovorí o Čechove galapredstavenie!

"Keď prídete do nového klubu, chcete začať dobre. Nie ako ja proti West Hamu. Po tom zápase som sa vrátil do práce a snažil som sa na sebe pracovať. Tentokrát som bol vždy na správnom mieste, "povedal Čech.

Jeho tím sa po prestávke zlepšil. Kým v prvom polčase mohol niekoľkokrát inkasovať, v druhej polovici mal Arsenal navrch. Lenže podobne ako Čech žiaril tiež liverpoolsky brankár Simon Mignolet.

Arsenal má po troch kolách len štyri body. Na vedúci Manchester City nabral už päťbodové manko.

"Neprežívame síce úvod sezóny, aký by sme si želali, ale stále verím, že máme kvalitný hráča. Tím má potenciál. Verím, že toto mužstvo má na to, aby hralo v lige dobre.Síce máme len štyri body, ale tiež sa nám veľa vecí podarila. A od tých sa môžeme odraziť. Navyše nás čaká ešte tridsaťpäť zápasov, takže v hre je ešte veľa bodov, "dodal Čech, hrdina zápasu.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése