2017. július 23., vasárnap

Býval som Flink, uznáva Pavlásek. Ale teraz tenisový talent letia nahor

Dokonca aj Leander Paes, jeden z najlepších deblista všetkých čias, po sobotňajšej štvorhre vyhlásil: "Na kurte boli traja skvelí hráči a jeden mladík. A ten mladík vyčnieval. Klobúk dolu pred Adamom, hral naozaj dobre. "

drzý a spoľahlivým výkonom zariadil Pavlásek spolu s Radkom Štěpánkom dôležitý sobotňajšej bod vo štvorhre proti Indii, čo bol zrejme zlomový moment zápasu. K daviscupovému zápasu pritom nastúpil iba druhýkrát, opäť sa jednalo o štvorhru - a zase vydrel výhru proti veľkým menám, tentoraz Paes s Bopanna.

daviscupový stretnutiu majú v Pavlásková vzostupu tiež úlohu.Jeho premiérový triumf v tímovej súťaži, ktorý prišiel v marci po boku Jiřího Veselého proti Austrálčanom Hewitt s Groth, mu dodal dôležité sebavedomie. "Ukázalo mi to, že môžem hrať proti komukoľvek," rozprával - a v Indii si to potvrdil.

Nešlo však o jediný impulz v jeho kariére. Právom mu mnohí vyčítali, že k svojmu talentu nepridáva stopercentnú drinu. Čo sa tento rok zmenilo. "Nebol som úplne poctivák. Bol som Flink. Ale v januári som angažoval svoj tím, má to hlavu a pätu a robím pre tenis viac, "vravel Pavlásek.

Na prelome roku ho začal trénovať Michal Navrátil, syn daviscupového kapitána Jaroslava, o Pavlásková kondícii sa od marca stará Radek Štěpánek.Nie rovnomenný tenista, ale bývalý atlét. "Urobili sme kus práce," líči.

Na výsledkoch je to poznať. Pred rokom touto dobou bol na 245. mieste rebríčka. Tento rok v júni už na 166. pozícii. Teraz dokonca 147. Pozvoľna sa blíži elitnej stovke, ktorú má vytýčenú ako cieľ.

"Tento rok ku koncu roka by podľa mňa mal byť minimálne do 120. miesta. A začiatkom budúceho roka neobhajuje až do marca moc bodov, to by mohol do stovky nakuknúť, "domnieva sa Jaroslav Navrátil, ktorý svojmu synovi s tréningom Pavláska pomáha.

A vidia u neho stále priestor na zdokonaľovanie. "Veľa sa v prístupe k tenisu zlepšil. Ale mal by ešte pridať. Nemyslím v dávkach. Ale trénovať aktívnejšie. Aj v kondícii zabrať, aby bol výbušnejší.To mu prinesie ten bonbónik, ktorý od neho všetci očakávajú. "

Pavlásek tento rok začal zbierať výhry na Challenger. Ovládol podnik v slovenskom Poprade. Konečne sa trochu priblížil svojmu kamarátovi Jiřímu Veselému, ktorý už obchádza turnaja ATP a na rebríčku vyšplhal na 40. miesto.

"Adam sa stále ťahal za Jirkom. Videl, ako sa rýchlo vypracoval z prvého juniora sveta a zabýval sa v prvej päťdesiatke, "popisoval Navrátil. "Nebolo dobré mu len vykladať, že je všetko výborné. Bolo potrebné mu niekedy povedať, že je nie čo zle. Tlačil som ho do toho, aby viac makal. "

Sotva mohol Pavlásek dostať lepšiu odmenu za svoju drinu ako slová chvály od indickej legendy Paese.Nielen mladý český talent ale verí, že môže dosiahnuť ešte oveľa vyššie.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése