2017. április 15., szombat

Austrálski surferi zostať z mora ako veľkí bieli trápiť mesto

Rogers prenasledujú jeho posledných chvíľach s mužom, sa snažil udržať pri živote po katastrofálne stretnutí s veľkým bielym žralokom. To oddelil obe Nakahara nohy, druh zranenia, ktoré Rogers vedel, mohol byť spôsobený len vrcholovým predátorom oceánu, "veľký ako váš automobil, váži skoro rovnako…Mám živé obrazy z jeho zranenia, ale preto, že som bol tak blízko do tváre, oči sú veci, ktoré ma dostanú…len si želá som ho mohol znova nažive robiť, "hovorí.

Rogers nevedel Nakahara, japonský surfer, ktorý žil v Ballina aby rok pred útokom - "ale my viazané trvalo teraz.vydýchla som jeho posledný nádychmi ".

Dramatický prudký nárast útok ov žralokov pozdĺž severného pobrežia Nového Južného Walesu prichádza ako boli videní veľkí bieli doznievajúcej stále bližšie k brehu do značnej miery nevysvetlené čísla. Nevyprovokované žraločia útoky boli doposiaľ pomerne vzácny v Austrálii - v minulom storočí, ktoré v priemere len niečo málo cez päť ročne. V tomto roku však dochádza už bolo 14 útokov pozdĺž tohto úseku pobrežia - päť na Shelly a Maják pláže Ballina. Ďalších 14 blízka stretnutie s žraloky boli hlásené v týchto waters.Great bielych žralokov: 10 mýty odhalená Viac

Teraz jeden z najviac idylických surfovanie škvrny v krajine je takmer prázdna.Školy, rodiny a surfer klubov rušia zájazdy do turistického mestečka. Niektorí miestni surferi išli na Gold Coast, ďalších 120 km na sever Queensland, alebo do blízkosti rušného letoviska Byron Bay, kde - a to napriek mlátiť do smrti britského muža veľkým bielym tam v septembri minu lého medziročne existuje " bezpečnosť v číslach ". Tí, ktorí to zobrať odvahu čeliť vlnám na Ballina pobyt v tesnej-pletené "struky". Niektoré prijali doska a obleky s tučnými pruhy, ktoré sú vraj zameniť a odpudzujú žralokmi.Ale všetky z nich sú nervózni.

"Niekedy trvá len 15 minút," hovorí David Hall, majiteľ stanu parku Flat Rock. "V prípade, že slnko nie je von a voda je zakalená, ktorú hrá vo vašej mysli." Jeho žena, Kellie hovorí pozoroval deti surfovať je nervy drásajúce. . "Stojíte na pláži a práve panika" Jeff Templeton, majiteľ surf shopu Beachworkz, hovorí, že predaj "niečo do činenia s dostať do vody - dosky, wetsuits, plutvy - sú mŕtvi, ako mŕtvych. Bol som tu prežil celý svoj tipovanie na Bet365 život a nikdy som nič podobné nevidel.Je tu ešte veľa ľudí tam vonku, ale sú to len sedí na pláži, tam nie je duša vo vode ".

Teraz rutinné Pohľad z vrtuľníka, ktorý vykonáva žraločia rokmi dohľadu je zdrojom pohodlie. Starosta Ballina grófstva, David Wright, hovorí, že vrtuľník bol "najlepší vec pre nás, takže môžeme vidieť [žralokmi] a dostať ľudí von z vody".V snahe nájsť riešenie útokov, Wright rozhodol nespočet stretnutie tento rok New South Wales úradníkov, surfovanie záchranárov, ekológov a odborníkov žralokov, a navštevoval "prvej svetovej" žraločia summitu v Sydney, kde skúmal "technológiu po technológiou "k riešeniu problému.

"Jediná vec, ktorá sa deje na ochranu celú pláž je prekážkou," hovorí.Pred nárastu útokov, pohyby boli už rozbiehajú v stave zastavenia používania tradičných žraločej sietí v Sydney, Newcastle a Wollongong, pretože ich smrtiaci dopad na žraloky, veľryby a iné morskej fauny.

Vďaka Wrightovo advokácie, štátna vláda súhlasila, aby Ballina ústredným bodom novej štúdii žralokov zmie rňovanie, ktorý má financovať a $ 16m (£ 7,6 m) na obdobie piatich rokov.Tento program je zameraný na zlepšenie žraločia dohľad a výstražné systémy, s vrtuľníkmi, bezpilotné a bójí detekciu žralokov pomocou sonaru a satelitu, rovnako ako žralok značenie, upozorní telefón aplikácií a plážové sirény.

Ale kameňom skúšobná je nová forma žraloka siete už používaný v západnej Austrálii, ktorý predstavuje tuhé plastové slučky, ktoré si uchovávajú svoju veľkosť, čím sa znižuje riziko zapletenia ryby, delfíny a korytnačky. Tieto "eko-sietí", ktoré sú nákladné robiť, inštalovať a udržiavať, sú určené len pre dve severné pobrežie pláže, vrátane 800 metrov tiahnuce sa pozdĺž Lighthouse pláže, v mieste smrtiaci útok Nakahara je. Ale že sa neočakáva, že bude na mieste až po Vianociach, vrcholiacej sezónu dovoleniek.Surferi, ako je Darren Rogers však domnieva, že inštalácia nových sietí za " obrovský" vopred chrániť veľké množstvo veľrýb, delfínov a iné morskej fauny, ktoré prejdú tak blízko k brehom Ballina. Je tu ešte veľa ľudí tam vonku, ale sú to len sedí na pláži, tam nie je duša v waterJeff Templeton, surf majiteľ obchodu

Je pozoruhodné chýba diskusia v Novom Južnom Walese je nejaká vážna zváženie utratenie, tradičné kneejerk odpoveď na rastom v žraločích útokov na inom mieste, a to aj v západnej Austrálii v minulom roku.Culls sú široko vnímané ako márny, pretože putovná charakter veľký biely, hoci značkovanie tucta veľkých bielych priniesla zmiešaný obraz o ich pohybe, hovorí morský ekológ Daniel Bucher, Southern Cross University.Polovica z označených žralokov cestoval tak ďaleko, ako Bass Strait, neďaleko Tasmánia, zatiaľ čo druhá polovica zostala len kúsok od 120km úsek z Ballina do Gold Coast. "Napriek tomu, že žralok vidíte tento týždeň je iný žralok na jednej vidíte budúci týždeň," hovorí Bucher.

Bucher je potešený tým, že komunita nesúhlas s likvidáciou zdieľa politici a úradníci v odboru štátneho primárnych priemyselných odvetví ", ktorí sú určite hovoria sme prekročili zabíjanie zvierat pre vlastné pohodlie.Som prirovnal ju slovami:,? Je to moja právo ísť pešo nahý cez africké savany - môžete zabiť všetky levmi, pretože mám strach z nich ', "hovorí. "Z austrálskeho pohľadu, ako zachovanie-strážil národ sa snaží presvedčiť ostatné krajiny, aby nezabíjali veľryby, že nerobí dosť pre našu dôveryhodnosť, keď robíte, že vo svojom vlastnom dvore."

< p> Vzhľadom k tomu, prečo tam bolo toľko útokov žraloka na Ballina, Bucher hovorí, že sú "mnoho teórií, žiadna osvedčená".Jedným z najviac pravdepodobný je lákadlo nezvyčajne vysokého počtu "návnady ryby" V blízkosti pobrežia, čo je faktor teplejších vôd a ďalších živín. "Skutočnosť, že � �raloky sú na vrchole potravinového reťazca, sú asi znamená, že väčšie morský ekosystém funguje dobre a je veľmi zdravá," hovorí Bucher. Návnada ryby ďalej a spolu s nimi sa žralokmi, hovorí. Čo nie je isté, kedy.Bucher hovorí, že "eco-net" sa pravdepodobne ukáže byť bezpečné pre morský život, ale konštatuje, že náklady a divy prípade, že peniaze by nemali byť lepšie využité na veci, ktoré by mohli priniesť bezpečnosť pre viac oblastí - vrátane zvýšenia záchranných služieb surf s jeho "bezchybný rekord cez 150 rokov" už nikdy umožňuje osoba pod jeho hodinky, ktoré majú byť zhotovená žraloka.

V medziobdobí nedávna záplava útokov môžu riadiť použitie rodiacej žraloka odpudzujúce technológie , ktorá by mohla zmeniť budúcnosť surfovanie.Súčasný vedúce postavenie na trhu, elektromagnetické kábel od SharkShield nazýva "Surf7" Bolo preukázané, že pri skúškach mal "významný" odstrašujúc i účinok na veľkých bielych žraločích útokov na lov tuniakov návnada, hovorí Bucher.

Kým tieto by mohli byť nakoniec vyvinutý vo väčšom meradle ako virtuálny štít pre celé pláže, Bucher hovorí, že to môže byť "nákladovo efektívnejšie dotovať príjmu medzi jednotlivými surfistov, ktorí sú tí, ktorí sa rozhodli riskovať." Starosta Wright zaplatil 900 dolárov z jeho vlastných peňazí objednať jeden pre Rogers. "Keď som si to," Rogers hovorí: "Dostanem von a ísť na to. Musím vyhrať.Musím sa dostať späť do vody. - správne "

A deň potom, čo sme spolu hovorili, Rogers sa vrátil do vody pri majáku, scéne Nakahara smrti, a všimol veľký kameň pod vodou. "Pozrel som sa dolu a videl som štyri metre veľké biele"; sa obrnil na chvíľu a znovu sa pozrel dolu.


"Potom som uvidel skal u."

Bet365-Registrácia s bonusom tu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése